Veckobrev v. 36

Idag har vi varit på promenad med våra faddrar i 3a. Alla solenbarnen fick en elev i 3:an tilldelad till sig. 3:orna hade förberett intervjuvfrågor som våra solenbarn skulle svara på. Några av våra barn vågade även ställa motfrågor. Efter en kortare promenad samlades vi på en gräsäng. Där lekte alla 50 barn tillsammans pepparkakskull. En lek vi i solen lekt tidigare och barnen kände därför igen. Jätteduktiga var dem!

På fredag den 8/9 kommer vi ha en skolgemensamdag. Hela skolan kommer tillsammans promenera ner till Steningebadet. Vi kommer att gå med våra faddrar. På Steningebadet har sedan skolans 6:or förberett samarbetsövningar och lekar som passar från förskoleklass till år 6. När vi kommer tillbaka till skolan, kommer vi att äta skollunch i matsalen. Det räcker att ni skickar med en vattenflaska och extra frukt. Ingen annan matsäck ska packas med. Vi beräknar sluta skoldagen kl. 12.30 denna dag. Tänk på att barnen ska ha bra skor att gå i.

Nästa vecka är det Burkina Faso joggen på tisdag den 12/9. Alla klasser kommer springa spåret utom vi i förskoleklass. Vi kommer istället att gemensamt gå spåret. Vi kommer gå efter lunch och kommer vara tillbaka på skolan kl. 13.30. De elever som vill får lämna in valfritt belopp pengar som går oavkortat till vänskolan. Pengarna lämnas i ett kuvert till mig eller Agneta.

Vecka 37 (18/9 – 22/9) är det Solens tur att genomföra lära känna samtal med mig och Agneta. Ni bokar in er på samtal genom listan som sitter på dörren i kapprummet bakom avprickningsbordet. För närvarande har 18 av 25 bokat in sig. Inför samtalet kommer alla barn att få med sig ett papper hem. Pappret innehåller frågor som ni tillsammans med ert barn pratar om och svarar på hemma.

Onsdag den 20/9 ska vi tillsammans med Månen åka på ett studiebesök. Vi kommer att åka till Viby by i Sigtuna. Det är en by som visar hur det var förr i tiden. Boningshusen är från tidig medeltid. Denna dag har vi beställt en bagett och Festis som lunch till barnen som vi tar med oss till Viby by. Vill man får man förstärka med egen matsäck. Dock ingen läsk eller godis. Ni föräldrar vet vad som är en bra och näringsrik matsäck. Finns det någon förälder som vill följa med och hjälpa oss får ni gärna höra av er till mig.

Hälsningar
Ann-Sophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *