Veckobrev v. 38

Nu har vi gått 5 veckor i skolan. Tiden flyger fram om ni frågar oss vuxna. Frågar ni barnen?

– Om ungefär 15 minuter ska vi plocka undan och gå till idrottshallen, säger vi vuxna.

–  ÅÅÅÅ vad länge. Jag orkar inte vänta, svarar barnet.

Som sagt, allt är relativt.

Jag skrev inget veckobrev förra veckan. Det berodde på att jag var sjuk och jag veckan innan informerade om det absolut viktigaste. Denna vecka tänkte jag därför informera om saker som kommer att ske samt lite om vad vi gjort.

Burkina Faso joggen: Barnen var fantastisk duktiga. De gick till spåret i Valsta och runt 2,4-km slingan samt tillbaka till skolan igen. 504 kr samlade kassen in som går oavkortat till vår vänskola. Fler insamlingsmöjligheter kommer senare under läsåret.

Värdegrundsveckorna: Vi har nu arbetat med ”bry sig om”, ”må bra” och ”ta ansvar”. Uttrycket ”ta ansvar” är något som ingår i hemuppdraget barnen fick i tisdags. Senast måndag vill vi att barnen lämnar in pappret. Alla inlämnade papper kommer vi sedan sätta upp på väggen i klassrummet för att visa på Solens tips hur man kan ta ansvar.

Tangram: Hör ni något barn hemma prata om tangram så är det detta. Träklossar i olika geometriska figurer ska täcka olika färdigbestämda figurer. Det gäller att ha tungan rätt i munnen och placera bitarna rätt.

 

Massagesaga: Vi använder oss av massagesagor ibland. Barnen arbetar två och två och turas om att ge varandra massage utefter en förutbestämd saga och rörelse. Rörelserna ser de på tavlan samtidigt som de ger massage. Mycket uppskattat inslag och lugnande har vi märkt.

Viby by: Vi hade en jättetrevlig dag i Viby by i onsdags. Barnen skötte sig jättebra. Det blev en lång dag och en lång promenad. Stegräknaren visade nästan 5 km när vi kom tillbaka till skolan. Riktigt tur med vädret hade vi också. I skolan har barnen sedan fått arbeta med de olika intrycken de fick av besöket.

Simskola: Nu på tisdag är det Solens tur att visa upp sina simförmågor. De barn som redan privat går på simskola är inte medtagna i grupperna.

Skicka gärna med en extra frukt den gången ditt barn ska bada. De går direkt efter lunch och kommer tillbaka till skolan ca 13.30. Det är Patricia och David (arbetar i 2a) som följer med barnen till simskolan.

Studiedagar: På torsdag och fredag den 28 och 29 september är det studiedag. De betyder att skolan är stängd, men fritids har öppet hela dagen som vanligt. Meddela agneta.ekstrom@edu.sigtuna.se om ni planerar att ert barn kommer att vara ledigt under dessa två dagar. Planeringen med personal och aktiviteter blir enklare då för fritids. Vill samtidigt påminna om att måndag 30/10 vecka 44 när det är höstlov från skolan så är fritids stängt för planering, men sedan öppet som vanligt tisdag till fredag.

Bibliotekskortansökningar: Jag saknar många bibliotekskortansökningar. Jag behöver snar skicka ned dem till biblioteket för att alla kort ska vara klara när vi kommer dit på besök i oktober. Det är bara de barn som lämnat in ansökningar som kommer att få sitt bibliotekskort. Saknar ni blanketter finns de att skriva ut på bibliotekets hemsida eller så ber ni om en av oss.

Det var lite kort om det vi gjort och vad som komma skall. Sedan har ni även under våra samtal fått möjligheten att få mer inblick i vårt arbete i skolan.

Hälsningar

Ann-Sophie och Agneta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *