Veckobrev v. 40

Jag prövar mig fram hur jag/vi ska utforma bloggen. Jag vill att informationen ni söker ska vara lätt att hitta. På måndag ska jag få hjälp att få igång kalendern. Jag hoppas att den blir smidig, så att ni på ett snabbt och enkelt sätt får överblick i vad som händer. Men det visar sig på måndag.

Utifrån testen som ”simskolan” gjort har vi 14 elever i solen och 15 elever i månen som ska gå på simskola. Barnen är indelade i i grupper om 10. Varje grupp kommer att få gå fem tisdagar i rad på simskola, dit Patricia och David följer barnen. De fem kommande tisdagarna (10/10, 17/10, 24/10, 7/11 och 14/11) ska följande fem solenbarnen gå: Alice, Aimen, Elliot, Leona och Melanie.

Här följer ett axplock av vad vi gjort under veckan.

I onsdags var vi i skogen. VARJE onsdag kommer vi att gå till skogen direkt på morgonen. På dörren  kommer ni att mötas av denna skylt som även ska påminner er.

 

Det som är viktigt är att barnen är rätt klädda. I onsdags var det många som frös. Kläder efter väder gäller. Då barnen gärna vill luta sig ner på knäna, sitta ner på en stock osv. vill vi att de har överdragsbyxor/regnbyxor. Är de torra så fryser de mindre.

I onsdags i skogen gjorde vi bl.a. en hörövning. De skulle blunda och lyssna efter olika ljud i en minut. En övning som inte var det lättaste att genomföra. Efter 10 sekunder började de första eleverna att prata eller peta på varandra. De elever som verkligen försökte och gjorde rätt blev störda. Då var de ändå indelade i tre grupper om 8 i varje. Så här har vi en del att arbeta med. Men skam den som ger sig.

Denna vecka är värdegrundsorden ”att utvecklas”. Då många elever tycker att det är svårt att klippa, har vi tagit in det mer och mer i undervisningen. Idag fick klassen rita på fri hand något som de associerade med havet/vatten. Sedan skulle de klippa ut sin sak.Vilka konstnärer vi har i klassen!

Nästa vecka kommer det att få välja ett ord de tycker passar bra till värdegrundsarbetet vi haft. Det kan vara snäll, hjälpsam, kramar, omtänksam osv. Ordet kommer de att skrivas på sin sak de tillverkat idag.

Alla elever på skolan gör denna uppgift. De kommer sedan att sättas upp runt om i skolan för att påminna eleverna om värdegrundsarbetet. Även om vi intensivt arbetar med det nu så ska det vara levande hela tiden.

Vi har börjat rimma en del. Trulle i trulleboken hjälper oss mycket. Vad duktiga dem är på att rimma! Bilderna visar hur vi t.ex. arbetat med rim i boken.

 

 

 

 

 

 

 

Barnen har tidigare gjort framsidan till ”boken om mig”.

 

 

 

 

 

 

 

 

I veckan har vi arbetat med att alla ska bli klara med en bild på sin egen familj. Dessa bilder kommer att klistras in i böckerna. Boken kommer sedan att följa med dem upp och arbetas i varje år.

Fritids kommer att skapa i återvinningsmaterial. Om ni har något material hemma får ni gärna lämna det till dem. Det kan vara kapsyllock, kartonger, plastkorkar m.m. Låt fantasin flöda när ni kollar vad ni har hemma i återvinningsmaterial.

Kommande veckor (v 41 + 42)

9/10 Måndag: Skolan avslutar gemensamt värdegrundsarbetet. Ute vid scenen om vädret tillåter.

10/10 Tisdag: Simskola för följande solen barnen: Alice, Leona, Elliot, Melanie och Aimen

11/10 Onsdag: Skogen kl. 08:10

12/10 Torsdag:

13/10 Fredag: Idrott inne, glöm inte inomhusskor.

 

16/10 Måndag: Föreställning på Kulturum. Vi kommer att åka buss och beräknar att  sluta ca 13.00

17/10 Tisdag: Simskola för: Alice, Leona, Elliot, Melanie och Aimen

18/10 onsdag: Skogen kl. 08:10

19/10 torsdag:

20/10 fredag: Idrott inne, glöm inte inomhusskor. Sångsamling ihop med månen.

På återseende!

Ann-Sophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *