Veckobrevet v. 42

Hej igen alla föräldrar och andra intresserade!

Trots dem kyliga mornarna har vi haft fantastiskt höstväder på dagarna. Så mycket trevligare det blir utan konflikter om kläderna. När det bara är jacka och skor som ska på så kommer barnen mycket snabbare både in och ut på rast.

Vi har fortsatt vårt arbete om hösten. Vi har tittat på en film om svampar och pratat om svampens olika delar. Vi har tillsammans namngett delarna på en svamp vid flera olika tillfällen. Fråga gärna var hatten, foten, ringen och strumpan sitter på en svamp. Nästa vecka ska de få rita en svamp och skriva in delarnas namn på bilden. Detta kommer sedan klistras in i barnens naturbok. Vi har även startat ett sportest med svampar vi plockat ute. Nästa vecka ska vi se om svamphattarna avgett några sporer på pappren som ligger under.

Nästa vecka ska vi rita träd och namnge trädets olika delar (stam, grenar, löv, krona osv.). Trädens olika delar har vi återkommit till vid flera tillfällen när vi bl.a. varit ute i skogen och på skolgården. Efter höstlovet kommer vi avsluta höstarbetet och istället arbeta med återvinning.

På tal om skogen så fick de parvis arbeta med olika uppdrag. Ett uppdrag var t.ex. att hämta tolv kottar i skogen och sedan lägga dem i en cirkel.

Ett annat uppdrag var att hämta två stenar, där den ena stenen var tyngre än den andra. På bilden är de svår att se då det är en massa löv som lurar ögat.

Under uppdragen övade barnen på att följa en instruktion, matematiska begrepp och samarbete. Barnen uppskattade matematiklektionen ute och vi kommer definitivt göra om det. Många hade velat hunnit med fler uppdrag. Entusiastiska barn är utvecklande barn!

Idag hade vi sångsamling ihop med månen. Vi sjöng bl.a. om månaderna, och att ”Freden börjar med barnen”. En liten försmak av FN-dagen.

Som sagt, nästa vecka är det FN-dagen på tisdag. Detta kommer vi uppmärksamma genom att under hela vecka arbeta med barnkonventionen på olika sätt. Vi kommer att titta på filmer, läsa texter, diskutera i smågrupper samt tillverka saker som de kan relatera till FN och barnkonventionen.

Det är simskola på tisdag för Alice, Aimen, Elliot, Leona och Melanie. De har fortfarande tre gånger kvar innan det blir fem nya elever som ska bada. Vilka de är meddelar jag när det närmar sig.

På torsdag åker vi till biblioteket i Märsta. Barnen kommer då att få sitt bibliotekskort. Alla som vill kommer sedan att få låna en bok. Denna bok kommer vi att ha i skolan och läsa/titta i. Vi kommer sedan boka in ett nytt besök till biblioteket inom fyra veckor och innan lånetiden går ut.

Våra toaletter har blivit mycket fräschare. Ert prat hemma och vårt tjat i skolan har gett resultat. Tack för samarbetet. Nu hoppas vi att det håller i sig, om inte så kommer vi att göra kill- och tjejtoaletter.

På tal om toaletter. Vi har magsjuka som går nu på skolan. Det är både bland elever och vuxna och alla åldrar. Det är 48-timmarsregeln som gäller där, precis som 1177 rekommenderar.

På tisdag är det dropp in fika på fritids. Gå även in på fritidsbloggen så får ni veta mer om fritids.

Trevlig helg!

Ann-Sophie och Agneta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *