Veckobrev v 46

Hej!

Idag sa en elev till mig att det bara är ungefär 40 dagar kvar till julafton. Hjälp tänkte jag, snart har det gått en hel termin i förskoleklass. Oj, vad tiden går fort. Det är bara två veckor kvar till 1:a advent. Man kan bli stressad av mindre. Men det är ju tur att vi har en hel termin till kvar i förskoleklass.

När vi var ute i skogen i onsdag fick barnen använda fyra av sina fem sinnen.

Det skulle titta sig runt omkring och berätta vad de såg. De skulle blunda och lyssna och sedan berätta vad de hörde. De skulle även lukta och berätta vad de kände för dofter. Till sist skulle de berätta vad de kände, på kroppen eller inuti sig. Klassen var indelade i tre grupper när de gjorde detta. Mari, Agneta och jag skrev ner det barnen berättade. Idag har barnen sedan i grupperna fått skapa dikter utifrån sina upplevelser de hade med sina olika sinnen. Barnen dikterade och jag skrev. Klassens tre dikter blev följande:

SKOGEN

Vi ser flygplan.

Vi ser höstlöv.

Vi hör fåglar.

Vi hör flygplan.

Vi känner lukt av rök.

Vi känner lukt av löv och mossa.

Vi känner blöta löv och mossa.

Vi känner värme från solen. 

Av Aimen, Aura, Melinda, Novalie, Lisa, Anthony och Padra

SÅ MYCKET BÄTTRE

Vi ser barr.

Vi ser skog.

Vi ser pinnar.

Vi hör grenar svaja.

Vi hör flygplan flyga.

Vi hör allting men mest bilarna.

De luktar frost.

Det luktar skog.

Det luktar luft.

Vi känner varmt.

Vi känner kallt.

Av Desiree, Leona, Ylva, Minna, Lucas, Aida, Masror och Nadine

HÖSTEN ÄR FIN

Vi såg hundar.

Vi såg våta löv falla ner.

Vi såg mossa.

Vi såg lingonris.

Det var som om naturen dinglade ner.

Det luktade nedhuggna träd och mossa.

Vi hörde löven falla ner.

Vi hörde skogen.

Vi kände dundret i marken.

Det kändes som att naturens vindar blåste bort oss.

Av Sufian, Maja, Melanie, Freja, Emil, Noah, Emilia, Alice och Olivia

Vad säger ni? Har vi inte fantastiska poeter i klassen! Om vi hinner imorgon ska de få rita passande bilder så att dessa fina dikter får komma upp på väggen så att alla får se och läsa dem.

Vi efterlyser fler glasburkar igen. Just nu har vi på solen fått in en glasburk. Vi hoppas verkligen att fler hittar glasburkar i sina gömmor hemma, så att vi kan skapa värmeljuslyktor.

Vi kommer att lämna ut en klasslista till barnen. Det är många som har efterfrågat det för att kunna leka på fritiden eller skicka inbjudningar till kalas. Klasslistorna kommer att ha barnets namn och adress. Det är listor som skolan system skriver ut. Det är kopplade till adressen som barnet är skrivet på.

På tisdag den 21 november ska vi på teater. Vi kommer att åka buss till Biokällan i Märsta  och titta på teatern Lasse-Maja. Vi är åter på skolan ca kl. 12 för att äta lunch och beräknar sluta skoldagen kl. 12:30 denna dag. Denna tisdag kommer inga från Solen eller Månen att gå på simskola. Den 28/11 är det nästa gång det är simskola. Då är det fem nya barn från Solen som ska få gå. Det är Ylva, Melinda, Desiree, Lisa och Anthony.

Vi har ingen möjlighet att åka hela klassen till biblioteket närmsta veckan, då det är teater bl.a. Eftersom lånetiden på böckerna går ut på torsdag den 23/11 så löser vi det så här. Jag kommer att lämna tillbaka alla böcker som finns i skolan. Är det någon som har sin bok hemma så får ni lämna tillbaka den själv eller lämna den till skolan senast på måndag 20/11. Vi kommer sedan boka in ett nytt biblioteksbesök. I skrivande stund vet vi inte riktigt när det är men återkommer så fort vi vet.

Vecka 47

Måndag 20/11 Lämna biblioteksböckerna som är hemma till skolan

Tisdag 21/11 Teatern Lasse-Maja, vi slutar skolan kl. 12:30 (Ingen simskola)

Onsdag 22/11 Skogen

Torsdag 23/11

Fredag 24/11 Idrott, glöm inte inomhusskorna

Vid tangenterna!

Ann-Sophie

Ett svar på ”Veckobrev v 46”

  1. Roligt att läsa dikterna och lite annat vad ni håller på med. Slängde tyvärr några burkar dagarna före du bad om dem förra gången, typiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *