Veckobrevet v. 47

Hej!

Denna vecka stod det elevernas önskevecka på matsedeln. Jag berättade tidigare att vi röstat på olika maträtter. Lite roligt var att alla fem av klassens maträtter serverades. Nuggets, pannkakor, fiskhamburgare, tacos och hamburgare. Barnen har med andra ord varit väldigt nöjda denna vecka med maten.

I tisdags var vi på teatern Lasse-Maja nere på Biokällan. Det var elever från kulturskolan som spelade den. En spännande teater där publiken fick vara med och gissa vem mördare var. I teatern var det ingen mindre än Celine Dion som blev mördad. Hon blev mördad under biopremiären av Titanic i staden Valleby. Efter teatern när vi var åter i skolan igen fick barnen äta lunch (pannkakor) i klassrummet. De har redan frågat när vi nästa gång ska äta mat i klassrummet.

Inför teatern läste vi Lasse-Majaboken ”Diamantmysteriet”. Barnen tyckte så mycket om Lasse-Majaboken att ni börjat läsa en ny. Denna gång är det ”Cirkusmysteriet” vi läser. Lasse-Maja är alltså ett hett tips till er att läsa hemma som kvällssaga. Nu har de lite koll på vem Lasse, Maja och de andra karaktärerna är i böckerna. Det som är så bra är att det finns så många olika Lasse-Majaböcker man kan läsa.

De senaste två fredaganarna har Trulle och Trulsa fått följa med två elever hem. Även denna fredag fick Trulle och Trulsa hänga med två elever hem. Denna vecka var det Novalie och Desiree som fick ta hem dem. Måndagar väntar alltid klassen med spänning för att få höra vad Trulle och Trulsa fått göra under helgen. Ni som redan haft Trulle och Trulsa hemma vill jag tacka för stöttningen ni ger era barn. De är så stolta när de på måndagen redovisar för hela klassen vad Trulle eller Trulsa fått göra med dem.

Eleverna fick verkligen testa att samarbeta denna vecka. Något jag tänkte skulle vara lätt visade sig vara en rätt svår uppgift, men nyttig. Klassen delades in i de tre grupperna som de skrev dikter i. Bilderna de själva ritat till dikten och själva dikttexten skulle de sedan samsas om att få upp på ett papper till ett kollage. Många var rädda att just deras bild inte skulle få den bästa platsen på kollaget. Men efter en lång stunds arbete hade vi sedan tre fina kollage. Det visade sig vara en väldigt nyttig uppgift för att öva på att samarbeta i grupper. Så här fina blev dras kollage.

Vi har en vädjan till er föräldrar! Vi vill att ni hjälper era barn att komma i tid på morgonen. Vi har barn som droppar in i klassrummet ända fram till kl. 8:30. Gruppen blir jätteoroliga när vi aldrig kommer igång. Något måste göras för att skapa lugn. Därför har vi bestämt att från och med måndag hälsar jag god morgon fram till kl. 08:15 för att sedan börja med samlingen. De barn som kommer efter det får ni föräldrar hjälpa att barnet bara smyger tyst in i klassrummet. En annan åtgärd är att Mari kommer också att arbeta med en liten grupp varje dag direkt på morgonen.

På onsdagar vill vi också att barnen är färdigklädda för skogen kl. 08:10. I onsdags var alla i klassen klar först kl. 8:30. De barn som är färdigpåklädda för skogen kl. 8:10 står hela 20 minuter i ett led och bara väntar. Några av dessa barn har gått ut redan strax efter kl. 7:30. Innan vi ens kommit iväg har det hunnit vara ute i en timme. Även om de är bra klädda hinner de börja frysa.

Vädret på veckans första dagar har eleverna uppskattat mycket. En hel del stjärtlappsåkande har det blivit. Många har svårt att dela med sig av stjärtlapparna. Men vi övar och försöker förklara att vi inte kan köpa över 300 stjärtlappar till skolan. Vi måste samsas helt enkelt. Fråga barnen om det vet vad ordet samsas eller turas om betyder. Känns som om vi inte pratar om något annat då vi har en hel de barn som tänker mycket jag, jag. Men som sagt vi fortsätter att tjata och förklara för att de ska förstå varför vi måste samsas och turas om.

På tisdag är det simskola igen. Denna omgång är det fem nya elever från Solen som ska få gå. Dessa fem elever är Ylva, Melinda, Desiree, Lisa och Anthony. De som går och badar är åter på skolan kl. 13:45.

Nästa fredag den 1/12 är det adventssamling. För att i ska hinna i tid till kyrkan samlas vi kl. 07:45 och går kl. 07.55. De som kommer försent denna dag kommer få vara kvar i skolan med Mari.

Måndag 27/11

Tisdag 28/11 Simskola för Ylva, Melinda, Desiree, Lisa och Anthony

Onsdag 29/11 Skogen, var färdigpåklädda kl. 8.10.

Torsdag 30/11

Fredag 1/12 Adventssamling i kyrkan. Vi börjar kl. 7.45

Hälsningar

Ann-Sophie

Ett svar på ”Veckobrevet v. 47”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *