Veckobrevet v 21

Det går åt en hel del plåster nu. Många elever snubblar och får skrapsår nu. Självklart ingen roligt, men det är lite det som hör till sommaren. Bruna ben med skrapsår:-) Trots vårmånad så är det sommar nu. Det är endast 13 skoldagar kvar innan sommarlovet är här.

I måndags hade vi en fantastisk dag på Skånelaholms slott. Vi lekte, klättrade i träd, åt matsäcken och gick en guidad tur på slottet. Utifrån kommentarerna från eleverna var det uppskattat av dem också. Vi vill även tacka Olivias morfar och Emilias mamma som följde med oss denna dag. Tack!

Efter utflykten har barnen fått rita och skriva i sina tankeböcker om sina upplevelser. De fick rita och berätta om det de tyckte bäst om från utflykten. Det varierade en hel del. En del tyckte om fängelsehålan, bussresan, klättra i det stora trädet och en del hade svårt att välja en sak.

När vi var i skogen i onsdags övade vi på att spelade brännboll ihop. Detta var nu andra gången vi spelade brännboll. Det är mycket regler, samarbete, motorik och turtagning som övas. Allt blir bättre, stora framsteg för hur det såg ut i höstas när de flesta tänkte jag, jag istället för vi,vi.

Vi har läst en engelsk folksaga som heter ”Jack och bönstängeln”.

En saga som de tyckte mycket om. Denna saga har de fått återberätta i bild och text. Fråga gärna hemma vad den handlade om. Den passade bra att läsa nu när vi sått och pratat om namnen på blommornas växtdelar.

Vi pratar en hel del matte nu. Vi har även tittat på olika delar av UR-serien Mattelandet. Nästa vecka ska vi prata och arbeta med 10-kamraterna.

På måndag är flera klasser från lågstadiet på friluftsdag på Midgårdsvallen. Vi har ordnat en friluftsdag på hemmaplan för Solen och Månen. Barnen behöver lediga kläder som de kan leka ute med hela dagen. Keps och solkräm är bra. Vi äter lunch i matsalen, vill ni kan ni skicka med frukt.

Jag har fått frågor om skolavslutningen. Jag informerar därför om den så att ni hinner planera med jobbet och liknande. Alla elever och vi i personalen ses i klassrummet kl. 08.40. Själva skolavslutningen börjar sedan 09:00 utomhus dit ni vuxna är välkomna. Avslutningarna brukar ta ca 1 timme. Denna dag är det viktigt att barnen har solhatt och en liten vattenflaska med sig om det är så varmt som det är just nu. Det finns ingen skugga där de sitter. Vi vuxna tycker att det skulle vara trevligt om vi efter avslutningen har en gemensam fikastund med Solen och Månen och er föräldrar. Alla tar med sig en egen fikakorg som vi avnjuter i gröngräset på skolgården. De barn som har föräldrar som inte kan medverka ser vi självklart till att även de får fika.

Sammanfattningsvis vill vi säga att det varit en bra vecka ur lektionssynpunkt. Ibland kan eleverna bli uppspelta när sommarlovet närmar sig. Men Solen har varit riktigt på tårna. Kul när 1:an närmar sig med stormsteg.

Vecka 22

Mån 28/5 Friluftsdag vi börjar kl. 09.00

Tis 29/5 Simskola för Novalie, Ylva, Aimen, Elliot och Lisa.

Ons 30/5 Vi ska till skogen direkt på morgonen.

Tor 31/5

Fre 1/6 Idrott ute, glöm ej ombyte och handduk.

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Agneta, Johanna och Mahbube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *