Veckobrevet v. 22

Då var det dags igen för en ny sammanfattning av veckan som gått. Denna vecka har vi verkligen samarbetat med Månens elever och det uppskattas mycket. Eleverna är bra på att ta ansvar och de jobbar så bra tillsammans.

Vi började veckan med friluftsaktiviteter. De var indelade i fyra grupper och de fick prova på vattenstafett, gå en hinderbana, kasta boll genom rockringar och en samarbetsuppgift, med hjälp av en ”fallskärm” ett tunt runt tygstycke skulle eleverna göra olika övningar med.

 

I torsdags hade också en samarbetsdag ihop med Månen. Eleverna var indelade i fem grupper. Aktiviteterna denna dag var spelhåla (spela olika spel), puzzel/Lycko (bygga pussel eller arbeta med Lyckobrickorna), sagostund (lyssna på en saga), filmvisning (”Björnbärsstigens sommarfilm”) och sista aktiviteten var att måla (måla bakgrunden på en varsin liten lerkruka).

En toppendag tyckte vi att vi hade. Jag tror att de flesta elever kände sig också nöjda. På måndag ska eleverna  få måla sommarmotiv på krukan. Då kommer vi åter igen använda oss av blandade grupper ihop med Månen. Vi kommer även att ha olika stationer/aktiviteter. Dock med nytt innehåll förutom att måla lerkrukor.

Under veckan har vi också arbetat mycket med matematik. Vi har lekt lekar där 10-kamraterna har övats. I skogen i onsdags blev eleverna indelade i grupper om tre. Varje grupp fick sedan en rockring som de under tre minuter skulle samla så mycket kottar de kunde i. Efter de samlat klart kottarna skulle de lägga kottarna i högar om tio. De var väldigt duktiga på att samarbeta. När de delat in alla kottar i 10-högar fick de med stöttning av oss vuxna räkna ut hur många kottar de samlat. 10-20-30-40- osv. Några grupper hade plockat över 200 kottar. De var så kluriga då att de la pinnar mellan 10-högarna för att de lättare skulle kunna hålla isär högarna.

 

Vi har även tittat på matematikfilmer tillsammans. Livet i Mattelandet har vi sett bl.a. 10-kamraterna.

Vi över även varje dag på sången vi ska sjunga för alla på scen på skolavslutningen. I fredags övade vi även ihop med Månen. Ni kommer inte ha ett öga torrt när alla 52 charmtroll tar ton och sjunger för er och alla andra den 14 juni.

Det är en del barn som frågat vem de får som lärare i 1:an. Om det varit oklart tidigare så kan vi bekräfta att det är Ann-Sophie och Suzzi som blir klasslärare för 1A (Solen) och 1B (Månen). Inga förändringar där.

Vecka 23

Mån 4/6 Vi börjar 09:00 och har 4-stationer ihop med Månen. Där bl.a. lerkrukorna ska bli klara.

Tis 5/6 Vi ser en föreställning i skolan som 4:orna visa. ”Härlig är jorden”. De reser till år 2078 i den. Simskola för Aimen, Novalie, Elliot, Lisa och Ylva. Det viktigaste av allt…17:30 är det klassträff vid grillplatsen mittemot Karlavagnen 30-34! Hoppas många har möjlighet att vara med iallafall en liten stund. 

Ons 6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt

Tor 7/6 

Fre 8/6 Idrott, glöm inte ombyte och handduk.

Hälsningar

Ann-Sophie, Agneta, Johanna och Mahbube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *