Veckobrevet v. 23

Efter några kyligare dagar så har värmen åter tillbaka. Jag klagar inte. Jag trivs med värmen. Jag fick mig en tankeställare i helgen när ett barn sa så här, till en vuxen.

-Ni vuxna är aldrig nöjda. När det är varmt klagar ni på att det är för varmt. När det är kallt, klagar ni på att ni fryser. Hur ska ni ha det?

Jag kan bara hålla med det barnet. Vi ska kanske vara mer nöjda och positivare inställda till allt. Uppskatta både stort och smått runtomkring oss. Allt måste inte alltid vara perfekt.

I måndags målade eleverna klart lerkrukorna som de nästa vecka kommer att få ta hem och visa er.

I tisdags var vi på 4:ornas föreställning. Det var en lång och bra föreställning. Eleverna var jätteduktiga att sitta ner tysta och titta även om den var rätt lång.

Det märktes att eleverna var förväntansfulla inför tisdagkvällens klassträff. Det pratades mycket om den i skolan. I torsdags efter ledigheten berättade eleverna om den fantastiska grillkvällen. Så kul med så god uppslutning och att den blev så lyckad. Jättekul att ni ordnar sånt här för era barn. Det är jätteviktigt för sammanhållningen, då de ska gå tre år till i samma klass. Stort tack till Majas föräldrar Sofia och Tommy som höll i trådarna!

Vi har gått in för att arbeta klart med allt. På måndag ska vi försöka städa och fixa det sista inför sommarlovet.

På onsdag ska vi åka på en utflykt tillsammans med Månen. Vi ska åka till Sätunaparken i Märsta. Vi börjar som vanlig kl. 08:10 i klassrummet. Vi kommer sedan ta bussen ner till station. Vi leker sedan i parken, umgås och äter vår medhavda frukt. Vi kommer sedan åka buss tillbaka till skolan för att äta lunch i klassrummet. Vi är åter skolan ca 11.30. Vilket betyder att vi äter lunchen senare än vanligt. Vill barnen får de ta med en smörgås och en frukt. Vattenflaska bör alla elever ha med sig då de blir svettiga, törstiga och varma av att leka. Keps/hatt och solkräm är att föredra. Skoldagen slutar först ca 12:30 denna dag, då vi äter lunch senare.

På torsdag är det sedan skolavslutning. Barnen och vi i personalen ska vara i klassrummet kl 08:40. Vi går sedan gemensamt till scenen och våra uppmärkta platser. Efter avslutningen har Solen och Månen gemensamt fika på gräsytan som ligger till vänster om vår entré. Alla familjer ta med sig sin egen fikakorg och filt. De barn som inte har egen fika med sig ordnar vi det till.

Vi vill även informera om att det finn elever i förskoleklasserna som haft löss. Lusa era barn i helgen så att vi får stopp på spridningen.

Vecka 24

Mån 11/6 Skolan börjar 09:00

Tis 12/6 

Ons 13/6 Utflykt till Sätunaparken. Glöm inte frukt/smörgås, keps, vatten och solkräm. Vi slutar ca 12:30.

Tor 14/6 Skolavslutning, eleverna ses i klassrummet 08:40. Efter avslutningen fikar vi i det gröna med egen medtagen fikakorg.

Fre 15/6 Sommarlov! Skola och fritids stängt p.g.a. planeringsdag.

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Agneta, Johanna och Mahbube

Ett svar på ”Veckobrevet v. 23”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *