Veckobrevet v 36

Välkommen till 1A´s blogg!

Nu är alltså bloggen åter i bruk. Härligt tycker jag. Det tar lite tid men det är rätt trevligt att få delge er föräldrar vad vi gör om dagarna. Jag hoppas att det är många föräldrar som läser och känner att det ger något.

Veckan har varit fullproppad med aktiviteter. Vi hade en väldigt trevlig dag nere vid Steningebadet i onsdags. 6: orna hade planerat väldigt bra och roliga aktiviteter. Det var sedan rätt trötta men nöjda elever som var åter på skolan efter promenaden hem. Många steg blev det denna dag. För att de skulle träffat sin fadderklass innan vi skulle promenera till Steninge ihop så lekte vi i tisdags. Uppskattades av både 1:or och 4:or.

Neden kommer bilder från Steningedagen.

Vi har börjat arbeta med matteboken där vi bl.a. arbetat med tallinjen och handmotorik så att de kan skriva fina och lagom stora siffror. Jag tror alla elever gillar boken. En av läxorna denna vecka är en matteläxa. Där gäller det att barnen utan hjälp från en vuxen skriver så långt som möjligt i hundrarutan.

Vi har som mål att arbeta med två bokstäver i veckan. Vi har arbetat med S,O,L och V. Ni som vet med er att ert barn inte läser kan med jämna mellanrum kolla av om ert barn vet hur dessa fyra bokstäver heter och låter. Ni kan även öva på att bilda ord med hjälp av dessa fyra bokstäver (sol, lov, sov). Idag när vi arbetade med bokstaven V så fick alla elever en tidning där det skulle leta efter ord eller bilder med ljudet V någonstans i ordet. Sedan fick de sätta fast ordet eller bilden på tavlan. De fick välja om v:et var i början, mitten eller i slutet av ordet. Beroende på var i ordet den fanns satte de upp ordet i rätt ruta.

Under första rutan hade de massor av ord som börja på V: vinter, Volvo, väder, vind, vila, väst m.m.

Under mittenrutan hade de massor av ord med V i mitten: tavla, sova, öva, kvinna, husvagn m.m.

Under sista rutan hade de ord som hade V på slutet: löv, sov, liv m.m.

Det var så duktiga på uppgiften. Alla bidrog med något ord/bild, då menar jag alla. Det är inte alltid det händer i klassen. Stolta pedagoger var vi Agneta, Johanna och jag.

Som vi berättade på föräldramötet så hade vi en gemensam uppstart av värdegrundsarbetet i måndags. Vi på skolan har fem värdegrundsbegrepp som vi arbetar lire extra med under fem veckor. Sedan arbetar vi givetvis kontinuerligt med dessa hela läsåret.  ”Må bra, att utvecklas, ta ansvar, vara sjyste och att bry sig om är begreppen. Den andra läxan den här veckan är en värdegrundsläxa som handlar om begreppet ”Må bra”. Det ska bli väldigt intressant nästa vecka när vi ska jämföra svaren med varandra. Vi får se hur vi redovisar det. Är det mycket lika så kanske vi gör ett stapeldiagram.

Jag saknade en hel del orangea mappar igår när jag delade ut läxorna. Jag vädjar till er föräldrar, hjälp barnen lämna in läxan i mapparna och i tid. Det blir så mycket lättare för mig att hantera 25 läxor om de lämnas in i mappen och i tid. Glöm inte att lämna in papperna jag skickade hem förravecka för påskrift. Saknar några fortfarande.

Det har varit lite si och så med ombyte till idrotten. Många har glömt så det kan vara jag har nog varit otydlig också gällande ombyte. Därför tar jag informationen igen.  Alla elever ska ha med sig idrottskläder för utomhusbruk. Det ska även ha med sig handduk och vattenflaska. Detta gäller både tisdagar och onsdagar. Dock är det inte vanlig idrott på onsdag nästa vecka. Då har hela skolan Burkina Faso joggen, då vi joggar eller går elljusspåret i Valsta. Vi vill att alla kommer färdigombytta hemifrån. Vi duschar inte på skolan efteråt utan alla elever får duscha hemma.

Vi har haft brandövning med klassen. I torsdags gick det inte alls bra. Men idag fredag när vi övade var de hur duktiga som helst. Så smidigt och fort gick det. De kan om de vill.

Ni som inte bokat in er på ett utvecklingssamtal, gör det. Annars tilldelar jag er bara en tid. Lappen sitter uppe i hallen på dörren till vårt arbetsrum.

Vi har tyvärr nya fall av löss. Vi ber er därför lusa era barn i helgen.

 

Vecka 37

Måndag 10/9: Skolan börjar 09:00

Tisdag 11/9: Idrott utomhus (ombyte, handduk och vattenflaska)

Onsdag 12/9: Lämna in läxorna och Burkina Faso joggen (kom värdigombytta på morgonen)

Torsdag 13/9:

Fredag 14/9:

 

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Agneta och Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *