Veckobrevet v 37

Hej igen!

Kändes som det var igår jag blogga. En vecka har redan gått.

Vi har haft en del manfall i personalen. Det är många vuxna på skolan som är sjuka. Hos oss har vi saknat Johanna och Patricia under veckan. Vi hoppas att bacillerna försvinner från skolan så att personalen får vara friska och bli friska. Barnen är iallafall friska och på plats, vilket är jättebra!

I onsdags var det Burkina Faso joggen. Vilka atleter vi har i klassen. De hade kämpat på bra fick jag höra. Själv nötte jag en stol i Järfälla där jag var på en NO-utbildning. 🙂 Det var en utbildning i en NO-låda som kommer i januari som handlar om fast och flytande. Springslanten vi samlade in genererade 218 kr från 1a!

I måndags hade vi ”riktig” brandövning. Wow vad duktiga dem var. På nolltid ställde dem sig i nummerordning i ett rakt led på rätt plats. Det går så snabbt att lokalisera om det är någon som saknas nu när de lärt sig att ställa sig i nummerordning.

Under veckan har vi arbetat med två nya bokstäver. Ii och Pp är de senaste bokstäverna vi arbetat med. Bokstäverna vi arbetat med hitintills är (s, o, l, v, i och p).

Eleverna har även i mindre grupper fått skriva faktatexter. I tisdags fick vi hjälp av Maria (Novalies mamma) och av Robert (Emilias mamma) när eleverna skulle brainstorma om djuren. Klassen var i fyra grupper och kunde få en vuxen sekreterare till varje grupp. De har skrivit om grisar, kor, hästar och fjäderfän. När även bilden till texten är klar kommer vi att sätta upp dem i hallen. Att samarbeta är inte lätt. Vi försöker lära dem vad samarbeta egentligen är. I denna ålder vill man göra allt själv eller inget allt. Men vi har några år på oss att öva samarbete.

I matematik arbetar vi mycket med mönster. De kan ser en följd av 5 rutor. De ska sedan klura ut och rita hur den sjätte rutan ser ut. Detta är något som många har svårt med. Vi fortsätter att öva på det i skolan och jag försöker sedan hitta en läxa som handlar om detta som de kan få om någon vecka.

Värdegrundsläxan som de gjorde till i onsdags har vi idag pratat och lyft. Det finns mycket olika saker som klassen mår bra av. Till på onsdag nästa vecka har de en ny värdegrundsläxa. Det handlar om värdegrunds begreppet ”Att bry sig om”. Senast onsdag vill jag att mapparna lämnas in med den färdiggjorda läxan.

Nästa vecka börjar vi öva inför elevledda utvecklingssamtalen. Nästa vecka kommer jag börja skicka hem papper som ni inför samtalet ska fylla i ihop med ert barn. NI MÅSTE SEDAN SKICKA PAPPRET TILLBAKA TILL SKOLAN INNAN SAMTALET. Detta för att vi pedagoger ska ha en chans att förbereda oss. Eleven håller i samtalet och det är i tjugo minuter. Behövs mer tid får vi boka in ett nytt samtal.

Nästa vecka på onsdag den 19/9 har vi fotografering direkt på morgonen.

Vecka 38

Måndag 17/9 Skolan börjar 09:00.

Tisdag 18/9 Idrott utomhus med ombyte och duschning.

Onsdag 19/9 Läxan ska lämnas in med mappen. Idrott utomhus med ombyte och duschning.FOTOGRAFERING KL: 08:10

Torsdag 20/9 Ny läxa lämnas ut.

Fredag 21/9 Vanlig skoldag

Vecka 39

Måndag 24/9 STUDIEDAG (Fritids öppet)

Tisdag 25/9 STUDIEDAG (Fritids öppet)

Tack för att du läste!

Ann-Sophie, Agneta och Johanna

Ett svar på ”Veckobrevet v 37”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *