Veckobrevet v 38

Nu har barnen lite längre ledigt från skolan men fritids är öppet som vanligt både måndag och tisdag. På onsdag är det vanlig skoldag med idrott på schemat. Hjälp era barn att packa med ombyte. De gånger Marcelo varit sjuk eller varit på utbildning har vi pedagoger valt att eleverna inte bytt om utan lekt olika lekar ute för att öva dem på samarbete, koncentration, turtagning osv. Det är anledningarna till att idrottskläderna varit orörda ibland. Men målet är att de alltid ska byta om.

Nästa vecka börjar elevledda utvecklingssamtalen. Alla elever har fått med sig ett papper med läxan som de tillsammans med er föräldrar ska fylla i och lämna in innan samtalet. Under samtalet kommer fokus ligga på skolarbeten. 20 minuter sitter jag med innan ert barn får sitta själv med er och visa sina arbeten de är extra stolt över. Känner ni eller vi att ett till möte behöver bokas för att ta upp t.ex. det sociala så gör vi det då. Men det elevledda samtalet ska ha fokus på skolämnena.

Värdegrundsläxan handlar om fula ord. Nästa vecka kommer vi att prata om alternativa ord. Om man blir så arg att man måste avreagera sig. Vad kan man säga istället? Vi tillsammans med er föräldrar måste hjälpa barnen att berika sina ordförråd.

Bokstavsarbetet fortgår med två bokstäver i veckan. Denna vecka arbetade vi med Aa och Tt. Med lilla a fick vi jobba extra med. De var väldigt svårt att göra det ett utan att lyfta pennan.

I matematik har vi arbetat med bl.a. större än och mindre än, 3<5 och 7>2. De har även övat på att utläsa det rätt. 3 är mindre än 5 och 7 är större än 2. Det sista vi ska gå igenom i kapitel 1 i matematikboken är likhetstecknet innan vi har en diagnos på första kapitlet. Diagnosen är till för oss vuxna för att veta om vi behöver öva mer på något. Det blir även en bra check med jämna mellanrum hur matematiken fortgår för alla elever.

Eleverna har även spelat golvspel med t.ex. tallinjen ända upp till 30. De var jätteduktiga och tyckte mycket om det.

I svenska har vi börjat arbeta med läxboken. Vi har läst första kapitlet och gjort uppgifterna som tillhör första kapitlet. Nästa vecka kommer vi att arbeta med det andra kapitlet i skolan och även göra uppgifterna till det. Detta gör vi för att eleverna ska lära sig arbetsgången man har när man gör läxan. Första kapitlet som eleverna ska göra hemma i läxa kommer troligtvis att bli kapitel 3.

Vecka 39

Måndag 24/9 Studiedag skolan stängd och fritids öppet.

Tisdag 25/9 Studiedag skolan stängd och fritids öppet.

Onsdag 26/9 Idrott (glöm ej ombyte och handduk), läxan ska in i den orangea mappen.                        Noah samtal kl. 8:30

                      Ylva samtal kl. 8:50

Torsdag 27/9 Minna samtal 14:50

                      Desiree samtal 15:10

                      Aida samtal 15:40

                      Lucas samtal 16:00

Fredag 28/9 Melanie samtal kl. 8:30

                      Freja samtal kl. 8:50

Aura samtal kl. 9:10

Trevlig söndag och arbetsvecka, vi ses på samtalen!

Ann-Sophie, Agneta och Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *