Veckobrevet vecka 6

Hej!

Veckan började med iskallt väder och slutade mildare och blötare. Men eleverna hann ändå med lite att skapa snöskulpturer som sedan målades på fritidstid.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen. Alla barn har en inbokad tid. Tack för att det gick så smidigt! Som jag tidigare skrivit, så kommer vi att utvärdera målen från förra utvecklingssamtalet. Samtalen kommer att ta ca 20 minuter.

I matematiken har vi fortsatt vårt arbete med klockan, 10-kamraterna, dubbelt och hälften. Ni får väldigt gärna träna 10-karaterna hemma som jag skrev förra veckan.  

I NO har vi våra grupper blå och röd ihop med 1b. Fantastiskt bra går det med blandade grupper. Vi i röd grupp har sorterat ett tjugotal föremål på olika sätt, färg, form, storlek, hårdhet, användningsområden osv. De var jätteduktiga. Vi har även låtit kompisen gissa vilket föremål man beskriver. Bra övning där de på ett lustfullt sätt övade på begrepp och att berätta själva eller att lyssna på kompisen. 

Hos Suzzie har de fortsatt med tema vatten. Isbitar undersöktes och de spelade även in en film med Ipadsen där de förklarade vattnets kretslopp. Suzzie var mycket imponerad av hur duktiga alla elever i 1a och 1b var.  

På torsdagar när Johanna är ledig har vi nu Ricky som är hos oss som resurs. De tycker vi är så bra då de känner honom och det är han som har idrotten på tisdagar och onsdagar.

Se det tidigare blogginlägget från vår administratör hur ni ska göra för att kunna prenumerera på bloggen. Då kommer ett mail så fort ett nytt inlägg gjorts. Vi kommer inte maila ut om det någon mer, mer än detta blogginlägg och ett till. Sedan får ni själva ansvara för att ni läser informationen från skolan.

Vecka 7

Mån 11/2      Studiedag, skolan stängd men fritids har öppet för de som är anmälda.

Tis 12/2        Läxan lämnas in och ny delas ut. Idrott inne glöm inte ombyte och handduk.

Ons 13/2      Idrott inne, glöm inte ombyte och handduk.

Tor 14/2       Alla hjärtans dag! <3

Fre 15/2      

Vecka 8 måndag den 18/2 kommer vi att bada med klassen. Vi kommer att börja tidigare än kl. 09:00. Men mer info om det kommer nästa vecka.

Hälsningar!

Ann-Sophie, Agneta, Johanna, Maria och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *