Veckobrevet v 10

Veckan efter sportlovet har bjudit på massor av olika inslag. Veckan höjdpunkt var definitivt ishallen i tisdags. Det var så roligt att vi fick ihop det att alla 27 elever i klassen kunde åka. Alla barn var så duktiga och tog fint ansvar.


Under veckan har vi har arbetat med NO i blandade 1a och 1b grupper. Vi bytte grupp igen då både röd och blå grupp hunnit träffa Suzzi och mig tre gånger var. I torsdags fick röd grupp fortsätta med att undersöka olika föremåls egenskaper. De skulle undersöka vilka föremål som rullade eller inte rullade ner för en ramp bl.a.  Hos Suzzi arbetade de med bl.a. ytspänning inom temat vatten. De tillverkade även blommor i papper som öppnade sig när de las på vattenytan i vattenpölen.

I matematik fick eleverna skriva siffrorna 0-9 på små whiteboardtavlor.

-Det är ju jätte lätt, var det många som sa.

Det visade sig att det inte var det. Av klassens 27 elever var det max 8 som skrev alla 10 siffror åt rätt håll. Det var inte så lätt när man inte hade matteboken eller väggens siffror att kolla på. Idag vet jag att Maria arbetade med 10-kamraterna med klassen.

I svenska har vi arbetat med synonymer. Idag fick de skriva om sitt husdjur eller om ett husdjur de önskade sig. Det de skrev satte de in i boken om mig som sakta men säkert fylls med olika saker.

På fredag ska vi på en musikföreställning på Kulturum. För att hinna i tid måsta ALLA elever i både 1a och 1b vara senast kl. 07:45 på skolan. Vi ställer upp oss utanför vår ingång och går direkt på morgonen. Vi äter lunch vanlig tid på skolan igen.

I torsdags var det 6 elever som inte hade med sig idrottskläder. Jag vill att ni hjälper era barn att få med sig gympakläderna och handduk varje tisdag och onsdag om inget annat anges. Jag la även ut info i tisdags. Om ni inte prenumerera än så vill jag att ni börjar med det för era barns skull. De blir så ledsna när det missar något. De frågar alltid mig om jag ska skriva olika händelser på bloggen. T.ex. om händelsen på Kulturum på fredag.

På fredag arbetar tyvärr Agneta sin sista dag på skolan. Det är så tråkigt att vår klippa ska lämna oss. Samtidigt som man önskar henne all lycka till med sina nya utmaningar i Vimmerby. Lyckost dem som får Agneta som kollega och fritidspedagog. <3

Vecka 11

Måndag 11/3 Skolan börjar kl. 09:00 och läxan lämnas in.

Tisdag 12/3 Idrott inne (ombyte och handduk). Ny läxa delas ut.

Onsdag 13/3 Idrott inne (ombyte och handduk).

Torsdag 14/3

Fredag 15/3 ALLA börjar kl. 07:45 pga. musikföreställning på Kulturum.

Rektorn har ett viktigt meddelande som följer här nedan. Tyvärr gäller detta även elever i 1:an då de haft både tuggummi och frön förra vecka. Mobiltelefoner har vi inga problem med.

Trevlig Mellohelg!

Ann-Sophie, Agneta, Johanna och Maria

Hej vårdnadshavare till elever på Galaxskolan!

Som ni vet så har vi en regel på Galaxskolan som säger att eleverna inte får använda sina mobiltelefoner i skolan om inte läraren tillåter det i undervisningen.

Vi har nu märkt att vi behöver förtydliga denna regel och få hjälp av er vårdnadshavare med att denna regel följs. Om en elev behöver ha sin mobiltelefon med sig till skolan (det bästa är att undvika detta så långt det är möjligt), ska eleven vid första lektionens början lämna in sin mobil till läraren. Eleverna får sedan tillbaka mobilen när dagen är slut. För att eleverna ska få stöd och hjälp av er att lämna in sina mobiler är det viktigt att ni som vårdnadshavare inte ringer till eleverna under skoltid. Skulle ni av någon anledning behöva akut nå ert barn så finns telefonnummer längst ner i denna information som ni kan ringa.

Vi har också märkt att allt fler av eleverna trotts att de inte får äta frön, godis och tuggummi under skol- och fritidstid tar med sig och tuggar tuggummi.

Vi kommer att göra en insats på skolan där vi aktivt är på eleverna som inte följer dessa regler och vi hoppas på ert stöd genom att ni också pratar med era barn om detta hemma, inte ringer på deras mobiler under skol- och fritidstid och hjälper dem så att inte frön, godis och tuggummin kommer med till skolan.

Det är naturligtvis så att de flesta av eleverna följer dessa regler, men då vi märker att det blivit fler som inte följer dem vill vi göra en gemensam insats runt detta.

Tillsammans med er så kommer vi lyckas med att skapa en bättre miljö för våra barn och elever, tack för hjälpen.

Telefonnummer:

Expeditionen                               08-591 266 15

Fritids förskoleklass:                 08-591 831 51

Fritids år 1                                     08-591 831 54

Fritids år 2                                     08-591 261 39

Fritids år 3-5                                 08-591 262 88

Hälsningar

Susanne Calland

Rektor Galaxskolan

Tfn: 08-591 266 13

Susanne.calland@sigtuna.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *