Veckobrevet v 11

Hej alla vårdnadshavare!

Vilken fantastisk fest vi hade idag för Agneta. Festen ordnades helt efter elevernas önskemål. Det skulle vara disco, uppträdanden, discoljus mm. Agneta uppskattade festen så mycket.

Emils mamma Raluca hade ordnat med en jättefin present från 1a och 1b. Det var flera lådor i varandra. När man tog av locket på den största/yttersta lådan så föll sidorna ner som var täckta av bilder på barnen. Nästa låda som var i den stora lådan var lika dan. Den var också täckt av bilder på barnen. Agneta som inte har en fungerande mail hälsa er alla så mycket och tackar. Vi i vår tur önskar henne lycka till i Småland och den nya skolan. Vi kan bara gratulera den nya skolan som fått en fantastisk fritidspedagog och kollega!

Nästa vecka kommer Maria som vikarierar för mig på fredagar att gå in på Agnetas schema och arbeta i klassen och på fritids. Det är så skönt att det är en person som eleverna redan lärt känna.

Vi har arbetat med NO-grupperna. I min grupp (röda) så har vi fortsatt att arbeta med flera föremåls olika egenskaper. Vi har undersökt om de flyter eller sjunker.

Vi har även undersökt deras förmåga att rulla ner för en ramp och deras förmåga att förflytta sig med hjälp av ett sugrör. Den blå gruppen har hos Suzzi har arbetat med också med bl.a. flyter och sjunker.  

Vecka 12

Måndag 18/3 Skolan börjar kl. 09:00 och läxan lämnas in.

Tisdag 19/3 Idrott inne (ombyte och handduk). Ny läxa delas ut.

Onsdag 20/3 Idrott inne (ombyte och handduk). Anso på facklig kurs heldag. Maria i vikarierar för Anso.

Torsdag 21/3 Anso på facklig kurs heldag.

Fredag 22/3

Nedan kommer ett gemensamt utskick för temaarbetet ”Hela Galaxskolan läser”.

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Agneta, Maria, Johanna och Ricky

Hej alla föräldrar till barn på Galaxskolan!

Nu är det dags igen! Måndagen den 25/3 startar “Hela Galaxskolan läser”. Vi på Galaxskolan vill trycka på vikten av läsning i olika former.  Detta innebär att vi kommer att läsa mer än vanligt och arbeta med olika teman i de olika årskurserna. I förskoleklass blir temat rim och ramsor av Lennart Helsing, ettorna arbetar kring Astrid Lindgrens sagor, tvåorna kommer att arbeta med fabler, treorna läser böcker från olika delar av världen, fyrorna myter och legender, femmorna arbetar med Roald Dahls berättelser och slutligen kommer sexorna att skapa affischer utifrån olika karaktärer. Under den här perioden kommer vi att ha ett bokbytarbord. Där kan man ta med sig en bok man inte längre läser och byta den mot en annan. För att detta ska fungera kommer vi att behöva lite böcker att börja med, så har ni några böcker ni vill skänka så tar vi gärna emot redan första dagen (den 25/3).

Avslutning

Onsdag den 24/4 kl 15.00-17.30 är ni välkomna till avslutningen för detta projekt. Det kommer att finnas temautställningar. Under eftermiddagen finns en möjlighet att gå en tipspromenad och att fika i matsalen mot en peng. Vi skulle tycka att det var roligt att så många som möjligt klär ut sig till någon sagofigur, ett väsen eller en författare under den dagen!

Hälsningar

Galaxskolans personal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *