Veckobrevet v 15

Förra veckan gick i ett rasande tempo. Påsklovet kom och jag har haft fullt upp här hemma. Men idag fick jag lite tid över för att få ihop ett blogginlägg.

Ni har säkert märkt att eleverna tagit hem matteboken 1A över påsk. De får räkna ut boken om de vill. De behöver inte göra sidorna som heter öva och pröva. Jag har även markerat sidorna som ska göras hos många av eleverna. Efter lovet kommer de att få nästa mattebok som heter 1B.

Under veckorna 18 – 19 kommer vi, 1a och 1b arbeta med olika yrken. Vi behöver nu er hjälp i detta.
Finns det några föräldrar som kan komma till skolan och berätta om sitt yrke?
Hör av er till oss så planerar vi in ett datum som passar dig.

Snart har vi arbetat klart med Astrid Lindgren, vi har läst, skrivit och sett på filmer. Några arbeten kommer ni kunna se den 24/4 på vernissagen. Jag vill passa på att påminna om att denna dag får eleverna komma utklädda för maskerad. De kan klä ut sig till en valfri sagofigur t.ex.

Det har varit mycket uppskattat från Saturnusbarnen, när våra elever kommer och läser för dem. Efter påsklovet fortsätter vi att läsa för 5-åringarna.

Efter påsklovet kommer vi även att arbeta lite med symboler och religion. Under de pass som jag har högläsning kommer jag att läsa bl.a. bibliska berättelser.

Vecka 16

Påsklov!

Vecka 17

Måndag 22/4 Annandag påsk

Tisdag 23/4 
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. Patricia kommer att följa med eleverna.

De elever som har räknat i matteboken 1a under påsklovet, ska ta med sig boken till skolan. Ny läxa delas ut.

Onsdag 24/4 Den här dagen får gärna eleverna komma utklädda till olika sagoväsen och olika figurer. Inne idrott och ta med handduken!

Skolan har avslutning på arbetet med Hela Galaxskolan läser. Vernissagen startar kl.15:00 och pågår till kl.17:30 med en tipsrunda och utställningar på olika teman som de olika årskurserna på skolan har arbetat med. Sedan finns det fika till självkostnadspris i matsalen

Torsdag 25/4 Några elever från 1a och 1b kommer att få läsa upp berättelser för barn på Saturnus förskola. En vuxen kommer att följa med eleverna.

Samråd för klassens representanter kl.18:30

Fredag 26/4

Hälsningar från Anso, Maria och Johanna som önskar Er alla en Glad Påsk!

PS:  Denna vecka har jag också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till brevet:
 http:// http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *