Veckobrevet v 17

Vilket fantastiskt väder vi haft i veckan. Vilken skillnad det är att få ut eleverna nu i jämförelse med vinter då överdrag m.m. ska på.

Jag vill sedan berätta att det blivit och blir lite förändringar bland de vuxna som är kopplade till klassen. Anso arbetar 100 % nu och är i klassen alla skoldagar. Johanna arbetar 80 % och är i skolan alla dagar förutom torsdagar. Detta är precis som vanligt. Sedan har vi Marie HB (Karlsson på taket) som arbetade med oss i förskoleklass som är tillbaka i klassen. Hon blir vår nya ”Agneta.” Marie har dock varit sjukskriven en längre tid och ska arbetsträna 25 % till en början. Hon kommer att arbeta måndag till torsdag 08:00-10:30. När hon inte är i skolan täcker Ricky upp för henne. Maria som var vikarie i klassen kommer att ta hand om idrotten för F-3.  

I fredags arbetade vi med religion på SO. Vi var i röd och blå grupp ihop med 1b. Vi arbetar med tre av världsreligionerna kristendomen, islam och judendomen. De kommer en hel del tankar och funderingar under denna lektion. Kanske har ni fått frågor eller funderingar utifrån det de såg och hörde i fredags. Vi avslutade veckan med att sjunga några psalmer och har nu också börjat att träna på vår avslutningssång, Sommar, sommar sol. Nedan finns länken till låten som en del elever vill öva på hemma.  

https://www.youtube.com/watch?v=TaNQGAILe1w

Jag kommer nu under några veckor att läsa bibliska berättelser, både från den kristna, judiska och den islamska tron. 

Det var trevligt att så många kom och besökte vår utställning i onsdags. Hoppas att fikat smakade bra för det var stolta elever i år 4 och år 6 som sålde det hembakade kaffebrödet. Eleverna var nöjda med sin försäljning. I onsdags hade vi avslutning av ”Hela Galaxskolan läser” och Karlsson på taket var därför på besök hos oss. Eleverna hade en hel del frågor till honom.

I matten har många nu fått den nya matteboken 1b. Så fort det står matte på tavlan blir klassen helt i till sig. De tycker verkligen om sina matteböcker. Vi kommer även arbeta med stapeldiagram, då vi igen ska rösta fram vår önskematsedel. Det jag märker i matten är att eleverna behöver bli säkrare på tiokamraterna både i addition och subtraktion, för slipper man använda fingrarna så blir det lättare att räkna de högre talen. Något som jag också har märkt är att det är svårt att räkna nedåt. Låt ditt barn få starta från ett tal (över 10) och sedan räkna nedåt. Har de taluppfattningen så kan de lätt tala om vilka tal som kommer före och efter och de får en talrad som lagras i deras minne- Då kan de också lätt se var talen befinner sig på talraden, att t.ex. talen 17 till 19, står nära varandra och de ser vad svaret blir ex: 17+__=19, eller 19-17=

Nästa vecka på torsdag startar jag med intensivläsning, istället för den vanliga läs- och skrivläxan. Eleven läser hemma varje dag(skoldagar) och i skolan parläser vi varje dag. Detta ska underlätta elevens flyt i läsningen. Det brukar märkas ett gott resultat när man sätter in intensivläsning under en kortare period. Mer information får ni i läsprotokollet som eleverna får med sig hem tillsammans med den valda boken. De sista två kapitlen i ”Den magiska kulan kommer vi att läsa i skolan.  

Vecka 18

Måndag 29/4
Skolan börjar kl. 09:00, läxan lämnas in.

Tisdag 30/4 
Inne idrott, packa idrottskläder, inneskor och handduk. Alla klasser har fått egna städområden, så att skolgården blir fin inför Valborg, sedan till lunch blir det grillad korv.

Onsdag 1/5 LOV (skola och fritids stängt)

Torsdag 2/5 Vi startar upp vårt arbete som handlar om olika samhällsfunktioner, olika yrken. Vi kommer att arbeta tillsammans med klass 1a, som vi brukar göra i blå och röda gruppen. Intensivläsningen startar, hemma och i skolan. Lycka till!


Fredag 3/5 

Hälsningar

Ann-Sophie, Johanna och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *