Nya läsläxan 2/5

Idag har eleverna fått sin nya läsläxa hem. Eleverna har själv lånat bok på skolans bibliotek som de vill läsa hemma med er. En del elever lånade för svår bok men ville inte byta även om vi vuxna försökte vägleda. Upptäcker de själva att boken de lånat hem är för svår tar de med sig den till skolan och byter till en ny.

Mappen som de fick hem idag ska vara hemma fram till måndag den 20 maj. Varje vardag ska eleven läsa för en vuxen 15 min. Vi parläser sedan i skolan varje dag i en annan bok. Glömmer ni att läsa en vardag kan ni läsa den gången på lördag eller söndag. Det viktigaste är att eleverna läser fem gånger i veckan.

Ni vuxna eller barnet själv skriver en kommentar efter varje läsning. Det viktigaste är inte vad de läser utan ATT de läser.

Lycka till hemma med läsningen!

Anso

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *