Veckobrevet v 18

Från sol och sommarkläder till snö och vinterkläder på mindre än en vecka. Kändes konstigt idag att stå ute vid scenen och öva på skolavslutningens sommarsång idag.

Tur att vi hade fint väder medans vi städade på skolgården och när vi åt. För sedan började det regna rätt ordentligt.

Igår mailade jag ut hur nya läxan går till. Vi har idag läst i par för andra dagen i rad och skrivit kommenatr. Det går bättre och bättre var efter som rutierna sätter sig. Hoppas ni hemma hittar bra rutiner så att läsningen blir av under dessa två veckor. Det är för barnens skull vi gör detta.

Idag har vi arbetat med tiotal och ental. Vi har visuellt försökt visa hur t.ex. talet 23 är uppbyggt. Nu är det bara några få elever som har lite kvar att göra i 1a boken. Nästa vecka kommer dessa få extra läxa att räkna i matteboken hemma. Annars är det bara läsläxa vi har som läxa.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med skapande skola till oss på tisdag och onsdag. Vi kommer dela 1a och 1b i tre grupper. Dessa kommer sedan få lära sig olika danser som de kommer att få visa för eleverna i Solen, Månen och Saturnus 4-5 åringar. Detta resulterar i att eleverna inte behöver ha med sig några idrottskläder dessa två dagar. Det räcker med vanliga kläder som är mjuka och lätta att dansa i.

I SO har vi fortsatt med religion och bibliska berättelser. Vi har läst om påsken, julen och lite om Jesus liv. Nästa vecka kommer vi komma in på berättelser som även gäller judendomen d.v.s. Gamla Testamentet. Efter att eleverna hört de olika berättelserna har de fritt fått illustrera bilder till det jag läst.

Vi har även arbetat med samhällskunskap på SO. Vi har pratat kort om samhällsfunktioner och genom detta kommit in på yrken. Nästa vecka ska vi förbereda oss på ett studiebesök i bussgaraget som vi ska göra på fredag.

Vecka 19

Måndag 6/5 Skolan börjar kl 09:00

Tisdag 7/5 Dans med skapande skola, ingen ”vanlig” idrott denna dag.

Onsdag 8/5 Dans med skapande skola, ingen ”vanlig” idrott denna dag.

Torsdag 9/5

Fredag 10/5 Studiebesök Bussgaraget i Märsta

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Ricky, Marie och Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *