Veckobrevet v 19

Jag hoppas att allt flyter på bra med intensivläsningen där hemma. Vi intensiv läser nästan varje dag i skolan. Några elever har lite svårt att vara fokuserade när de lyssnar på sin kamrat, men vi tränar även på det. Nu är det bara en vecka kvar av intensivläsningen så kämpa på!

I religionskunskapen läser vi bibliska berättelser och vi har precis blivit klara med Nya testamentet och läser nu ur Gamla testamentet. Eleverna illustrerar till berättelserna med egna teckningar. Nedan är skapelseberättelsen.

Det är lätt att få ut eleverna nu på rast, för det är många som leker och har roligt tillsammans, men jag vill uppmana er föräldrar att inte låta era barn ta med sig så värdefulla kulor. Tyvärr är de attraktiva och sedan så slarvas de också bort. När de sedan spelar kula så spelar de på låtsas, vilket betyder att de ska få tillbaka sina kulor när de spelat omgången klart. Därför är det också viktigt att eleverna spelar med andra elever som respekterar detta. De äldre eleverna på skolan spelar för att vinna kulor. 1b kör med samma regler som vi har i vår klass.  

Idag fick alla elever i 1a och 1b ett varsitt godishalsband från Karlsson på taket. Presenten var ett tack för de fina brev som de skrev till honom och för att han trivdes så bra hos oss när han var och hälsade på oss i skolan.

Vilken härlig dag vi alla fick idag, när vi blev hämtade med bussen och intervjuade busschauffören Thomas.

Eleverna skötte sig så bra idag. Thomas berömde våra elever och vi vuxna blev så klart väldigt stolta. När vi besökte utkiksplatsen på Arlanda hade vi tur med att flera plan landade när vi stod där.

Efter åkturen med bussen fick vi också besöka bussgaraget. Där besökte vi verkstan där de lagade bussarna och tittade inne på kontoret. Vi fick även promenera under en buss som lagades.

Innan vi åkte tillbaka till skolan fick vi åka genom busstvätten. Man blir glad när en elev kommer fram till mig och säger.

-Ann-Sophie, jag vill inte bli frisör när jag blir stor. Jag vill bli busschaufför. <3

Avslutar veckorapporten med att berätta att det har varit en toppenvecka, med ”Skapande skola”. Det har varit så roligt att se hur engagerade eleverna är. Vi har också fått lärt oss många olika danstyper från 1920-talet och fram till vår tid.

Nästa vecka ska vi repetera allt vi lärt oss och sedan låta förskoleklasserna och Saturnus 4- och 5-åringar titta på vår lektion. Det ska bli spännande. 

Vecka 21

Måndag 13/5 Skolan börjar kl. 09:00

Tisdag 14/5 Ingen vanlig idrott, istället dans med ”Skapande skola”. Mjuka kläder att dansa i.

Onsdag 15/5 Idrott inne (ombyte och handduk).

Torsdag 16/5 Maja F´s mamma Sofia, besöker oss och berättar om sitt yrke.

Fredag 17/5 6b ordnar disco för förskoleklassen till år 3 med start 18:00-19:30. Inträdet kostar 20 kr och vill man köpa något så kostar det också hälsar eleverna i 6b.

Trevlig arbetsvecka och helg!

Ann-Sophie, Marie HB, Johanna och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *