Veckobrevet v 20

Förra veckan skrev jag om kulor i bloggen. Nu har jag fått veta att det finns elever som tar med sig pengar och köper andras kulor. Det är inte okey, prata med ditt barn om att man inte får ta med sig pengar till skolan annat än när vi har Burkina Fasojoggen i september eller köper pepparkakshuslotter i december. Vi vuxna försöker verkligen påminna om reglerna kring kula. Fortfarande är det några elever som inte följer dessa och spelar på riktigt.

Eleverna kände sig nog stolta när de hade sin dansföreställning för de yngre barnen. Det var en fröjd att se hur alla elever ställde upp för varandra när de fick prova olika danstyper. Jag tror att de flesta hade roligt när de dansade, det såg så ut. Underbart att få vara lärare i dessa stunder.

I matematik arbetar vi bl.a. med symmetri. Vi tyckte det passade bra nu när vi arbetar med fjärilar, då en fjäril är symmetrisk. I fredags fick vi hem fem fjärilslarver, som Suzzi och jag beställt. Nu håller vi tummarna att det blir puppor och till sist fem Tistelfjärilar, som vi i juni släpper ut i naturen. Burken med larverna står nu synligt så att alla elever i 1a och 1b kan följa larvernas ”resa”.

I torsdags besökte Majas mamma Sofia klassen. Hon berättade om hur det är att vara sjuksköterska och vad hon gör i sitt arbete. Eleverna ställde många intressanta och kloka frågor till henne. Nu har vi fått höra om busschaffuörsjobbet och sjuksköterska. Vi kommer lite längre fram få träffa Fayeza som är Madhis mamma i 1B. Hon ska berätta om sitt arbete på apoteket. Nästa vecka kommer kommer eleverna få i läxa att intervjuva någon hemma. Eleverna har förberett frågor själv på skolan. Frågorna handlar om yrken. Svaren ska vara åter skolan senast måndag den 27 maj.

Vecka 21

Måndag 20/5 Skolan börjar kl 09:00. Läxan lämnas in, läsprotokollet och boken vill jag ha. Vi ska titta på 2:orna och 3:ornas dansföreställning i gympasalen.

Tisdag 21/5 Uteidrott, det är många elever som nu glömmer ombyte, de behöver er hjälp att få med sig idrottskläder och handduk. Anso är på facklig kurs. Intervjuvläxan delas ut. Det är era barn som själva gjort frågorna. Frågorna handlar om yrken. Eleverna ska sedan få redovisa intervjuven i mindre grupper.

Onsdag 22/5 1a och 1b ska åka på utflykt till Naturhistoriska muséet. Vi ska se filmen Oceans på Cosmonova. Vi börjar kl.08:10 vi beräknar att vara hemma runt 15:00. Skolan bjuder på en festis och pastasallad med köttbullar. Ta med en egen plastlåda med bestick. De som önskar får ta med sig frukt, extra dryck och en kaka eller en bulle. Om de själva tänker ta med sig egen matsäck, då vill jag att ni meilar mig omgående. Novalies mamma Maria och Finns mamma Hanna följer med på utflykten. Även Ylvas mamma Åsa kommer att vara med oss på muséet.

Torsdag 23/5 

Fredag 24/5

Söndag 26/5 KLASSTRÄFF, kl 17.00.Förra årets klassträff blev ju väldigt lyckad så vi håller tummarna för bra väder och träffas för pickninck på samma ställe, mitt emot Karlavagnen 30-34. Ta med egen picknick. Grillen kommer att vara tänd så man kan ta med något att lägga på.Det vore roligt att anordna lite lekar så de som har ideer kan höra av sig till Åsa (Ylvas mamma) på telefon 070 450 88 94.

Vecka 22

Måndag 27/5 Skolan börjar kl. 09:00. Intervjuläxan lämnas in.

Tisdag 28/5 Vi ska på utflyckt till upplandsväsby. Eleverna ska få prova på judo med Suzzi och en ledare från hennes judoklubb. (Mer info i nästa veckas blogginlägg) Skolan ordnar med bagett och festis då vi är borta hela dagen. De som önskar får ta med sig frukt, extra dryck och en kaka eller en bulle. Om de själva tänker ta med sig egen matsäck, då vill jag att ni meilar mig senast torsdag.

Onsdag 29/5 Uteidrott

Torsdag 30/5 Lovdag (Kristi himmelsfärd)

Fredag 31/5 Lovdag men fritids öppet för de som anmält det.

Trevlig arbetsvecka, hälsningar!

Ann-Sophie, Marie, Johanna och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *