Veckobrevet v 21

Nu har nedräkning för denna termin startat på allvar, Det känns i klassen att orken och uthålligheten börja tryta. Nu gäller det att alla vi tillsammans försöker sprida positiva ord till varandra och verkligen lyssna både på kamraterna och vuxna. Prata med era barn hur viktigt det är att vi alla tar vårt egna ansvar. Jag vet att de kan för det visade de i onsdags.

I onsdags hade vi en otroligt trevlig utflykt. Solen sken och eleverna var ivriga och förväntansfulla. Vi hade turen att ha med oss fyra otroliga mammor från 1a och 1b. Utan deras hjälp hade vi inte kunnat gå omkring på museet i små grupper som vi nu gjorde. Höjdpunkten på dagen var filmen Oceans som vi såg på Cosmonova. Vi fick genom filmen följa med ner i havets djup och se livet i havet.

Vi kom tillbaka till skolan trötta men glada. Tack alla underbara elever som också hjälpte till att göra denna dag så bra.

Eftersom vi ser att elever och vi vuxna börjar känna oss lite slitna i slutet av termionen så försöker vi variera vår undervisning för att göra den så lustfylld som möjligt. Därför arbetade vi hela fredagen med ett skapande arbete utifrån temat ”Livet i havet” och det vi upplevt på museet. Det blev en hellyckad dag och vilka kreativa alster de skapade! Ett härligt sätt att avsluta veckan på med andra ord.

Så här blev en del av de färdiga resultaten.


Förra veckan berättade jag att vi föder upp fjärilslarver som förhoppningsvis ska bli till puppor som sedan i juni blir tistelfjärilar. Så här stora har larverna nu blivit. Det har blivit ungefär 4 gånger större på en vecka. Till på måndag ska de ha satt sig i locket så att alla fem larver hänger ner därifrån. Då kommer vi flytta över locket till en nätbur där de får förpuppa sig.

Några av er har frågat om skolavslutningen. Vi kommer att samlas utanför klassrummet (utomhus)onsdag den 12/6 kl. 08:50 för att gemensamt gå till skolans framsida och scen, där vi har vår traditionella skolavslutning som börjar kl. 09:00. Det skulle vara trevligt om de som har möjlighet stannade kvar en stund för en gemensam fika på gräsytan närmast vårt klassrum. Varje familj tar med sig egen filt och fika, sedan får vi hålla tummarna att vi har vädrets makter med oss.

Avslutar blogginlägget med att tacka Novalies mamma Maria och Ylvas mamma Åsa för att ni kunde följa med till Naturhistoriska muséet och hjälpa oss. STORT tack!

Glöm inte att det är utflyckt på tisdag igen.

Trevlig söndag som förhoppningsvis avslutas med ett finskt VM-guld i hockey! 😉

Ann-Sophie, Marie, Johanna och Ricky

Vecka 22

Måndag 27/5 Skolan börjar kl. 09:00. Mahdis (1b) mamma Fayeza kommer till klassen och berättar om sitt yrke.
Intervjuläxan lämnas in. Detta var terminens sista läxa. Bra jobbat under detta läsår med läxorna, speciellt ett stort tack till intensivläsningen och de trevliga kommentarer som jag har fått tagit del av. Ni har verkligen tagit detta på allvar.

Tisdag 28/5 Utflykt till Upplands Väsby. Vi kommer att få prova på judo tillsammans med Suzzi och en judotränare som heter Bosse. Eleverna behöver ta med sig mjukisbyxor och långärmad tröja. Efter judopasset kommer vi att gå till en lekpark och uppleva känslan av Förr i tiden. Vi kommer att få en festis och en ostbaguett från skolan. De elever som önskar ta med egen matsäck ska meddela mig det, så jag kan avboka deras mat. Precis som tidigare utflykt får de ta med sig frukt, extra dryck, kaka eller en bulle. Vi börjar som vanligt kl. 08:10 och kommer hem ca 14:30. 

Onsdag 29/5 Idrott utomhus, glöm inte ombyte.

Torsdag 30/5 LOV, skola och fritids stängt.

Fredag 31/5 Fritids öppet, skolan har lov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *