Veckobrevet v 22

Det är redan dags för en liten rapport från skolan då det är en kort skolvecka.

Veckan började med att vi gick till skogen direkt på måndag morgon. Vi grävde upp brädan som nu varit nedgrävd i ett och ett halvt års tid. När vi grävde ner den hade vi spikat fast en plåtburk, en plastpåse, en läskburk, ett bananskal och ett stort löv. Detta enligt elevernas egna önskemål. I måndags när vi grävde upp var lövet och bananskalet helt borta. Burkarna och plastpåsarna var helt intakt.

-Kolla vilka tjocka maskar. Dem har nog ätit vårt löv och bananskal. 🙂

Under vår promenad titta vi även på granens nya skott som en del valde att provsmaka på.

På tisdag var det dags för utflyckt igen. Då åkte vi till Väsby för att prova på Judo och leka i en lekpark som var uppbygd som en liten stad från förr i tiden. Eleverna var jättenöjda med dagen. Utflykten gick bra men det märkts att det är i slutet av terminen. Konflikterna avlöser varandra och svårigheten att lyssna på vuxna är påtaglig. Jag tänker inte och jag vill inte. Är det allt för många elever som svarar oss vuxna. Men vi tar nya tag nästa vecka efter lite längre ledighet.

Nedan ser ni bilder från vår utflykt.

Bosse som tillsammans med Suzzi höll i judon.
Skönt med skugga när man äter sin matsäck.

Idag var det många elever som inte hade med sig idrottskläder. Hjälp era barn att packa dem gärna kvällen innan. På tisdag har vi halv friidrottsdag på Midgårdsvallen. Vi går direkt på morgonen och är tillbaka på skolan vid lunchtid. Alltså ingen matsäck behövs. Skicka med en vattenflaska, keps och en extra frukt. Tänk på att eleverna ska komma färdigombytta på morgonen. Ingen duscha på skolan denna dag. Om det är soligt denna dag ber vi er att smöja ditt barn på morgonen med solskyddsfaktor.

Varje dag vill jag att eleverna har sin ryggsäck med till skolan för att kunna ta hem saker. Vi håller på att tömma allt i klassrummet som ska hem och inte behövs i 2:an. Även hallen behöver tömmas. ALLA elevers hyllor ska vara tömda, även om de ska vara på fritids i sommar senast tisdag den 11/6. Regnkläder, stövlar, extrakläder m.m. måste ligga i elevernas väskor. Får de inte plats i väska måste de ligga i en namnmärkt plastpåse. Detta då vi har svårt att städa hallarna och sedan behöver vi märka upp hyllorna på nytt. Vi har även svårt att finna ägare till en hel del kläder. Skolan ska delas i en A och B sida. På vår sida ska Solen, 1a, 2a och 3a vara. I vår hall kommer alltså vi (2a) och nya förskoleklassen Solen vara. De kläder som inte hittat ägare senast 12/6 kommer att skänkas bort till välgörenhet.

Idag mailade jag alla er föräldrar om att jag inte kommer vara klasslärare i klassen i höst när de blir 2a. Jag kommer att vara tjänstledig på 50% då jag sökt universitetsstudier i höst. Jag kommer att undervisa i Idrott och hälsa i F-3 på Galaxskolan. Så fort det är klart vem som blir klasslärare i klassen kommer rektorn att meddela er.

Vecka 23

Måndag 3/6 Skolan börjar kl. 09:00. Vi har storsamling efter lunch. De elever som vill uppträda för klasskamraterna i 1a och 1b har möjlighet att göra det.

Tisdag 4/6 Vi ska till Midgårdsvallen och ha en halv friidrottsdag. Vi går direkt på morgonen men kommer tillbaka till skolan och äter lunch. Alla elever kommer färdigombytta på morgonen.

Onsdag 5/6 Uteidrott, ombyte och handduk behövs.

Torsdag 6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt

Fredag 7/6 Lovdag, skolan stängd men fritids öppet för de som meddelat de.

Trevlig ledighet!

Ann-Sophie, Johanna, Marie och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *