Veckobrevet v 23

Här kommer terminens och mitt sista veckobrev. Efter att jag två veckor i rad skrivit om att det märks att sommarlovet är nära och konflikterna duggar tätt kan jag skriva att vi haft en TOPPENVECKA. Färre konflikter och lugna lektioner med fina resultat.

Förra vecka glömde jag bort det viktigaste av allt. Jag glömde tacka Majas mamma Sofia som följde med till Upplands Väsby på judon och lekparksbesöket. Stort tack för att du hjälpte oss då vi annars hade blivit kort om folk på vägen hem då Suzzi skulle in till Stockholm på ett möte.

Idag hade vi hjälp av Novalies mamma Maria i klassrummet som var välbehövligt. Vi skulle nämligen städa ur lådor och hyllor. Vi skulle även sortera in alster i massa olika mappar som en vuxen behövde hjälpa till med. Detta fick Maria hjälpa till med. Tack!

I måndags tillverkade vi jättefina fjärilar med hjälp av tapetpapper och piprensare.

I matematiken har vi övat på att mäta med linjal. Eleverna var jätteduktiga på att mäta. Inte alltid så lätt att se till att börja mäta på 0. Men klassen var jätteduktig på det.

Vilken fin storsamling vi fick se. Vi hade säker tio bidrag från både a och b klassen. Vi fick se dans, höra sång och även en elev som spelade blockflöjt själv.

I tisdags genomförde eleverna värdens bragd. Promenad till Midgårdsvallen, två timmars friidrottande och promenad hem. Grenarna vi fick prova på med hjälp av 6:or som instruerade oss var höjdhopp, längdhopp, stöta kula, kasta visselspjut, stafett, springa 60 m och 400 m. Alla elever var med på alla grenar med bravur. Men det var hungriga barn som kom tillbaka till skolan strax innan kl. 12. Jag tror att alla åt två portioner av pasta och sojafärssåsen.

På väg mot höjdhoppsmattan
På väg mot längdhoppsgropen.

Idag har vi arbetat med att få klart saker som ligger i lådan. Vi har även förberett puppornas nätbur med grenar och mat ifall pupporna kläcks i helgen. Jag har lovat att kolla till dem och dokumentera framsteg i helgen när skolan är stängd så att vi inte missar något viktigt.

Mat och blommor till fjärilarna.

Glöm inte att hallen ska tömmas helt senast tisdag. Allt ska hem, definitivt täckbyxorna som hänger kvar och tar onödig plats. Troligtvis är de för små till vintern. Kläder som ligger kvar kommer att skänkas bort till välgörenhet.   

Vecka 24

Mån 10/6 Skolan börjar 09:00. Ta med väska och påse så att ni får hem allt som ska hem. Tänk på att hallarna ska tömmas på allt. Det som behövs på fritids i sommar ska ligga i väskan och i namnmärkt plastpåse/tygpåse.

Tis 11/6 Idrott ute, glöm inte idrottskläder och handduk.Ta med väska så att vi även idag kan skicka med saker med hem.

Ons 12/6 Skolavslutning, vi ses utanför klassrummet kl. 08:50. Vi går sedan gemensamt till skolans framsida där eleverna sitter på bestämda platser och ni föräldrar och syskon står längst bak. Efteråt fikar vi i det gröna med egen medtagen filt och fikakorg.

Tor 13/6 Sommarlov, men fritids öppet för de som anmält sig.

Fre 14/6 Planeringsdag, skola och fritids stängt.

Skolan börjar igen efter sommarlovet måndag den 19 augusti kl. 09:00. Klassen är kvar i samma klassrum som i år.

Vi önskar er en skön nationaldag och helg, hoppas vi ses på onsdag!

Ann-Sophie, Johanna, Marie och Ricky

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *